Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
MOB támogatók képes leírás - Olimpia.tlap.hu
részletek »

MOB támogatók - Olimpia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: olimpia.tlap.hu » MOB támogatók
Keresés
Találatok száma - 14 db
Adidas

Adidas

Az adidas sportruházatot először az 1968-as mexikói olimpiára fejlesztett ki, és ettől az évtől kezdődően látja el folyamatosan a sportszergyártó a Magyar Olimpiai Bizottságot is sportfelszereléssel.

Belváros-Lipótváros

Belváros-Lipótváros

A Belváros, illetve a régi Pest alapja a XI. sz. elején keletkezett, kereskedőtelepülés volt. A XII. századra városfal vette körül (a mai Kiskörút ennek vonalát követi), melyen három kapun (a Váci, a Kecskeméti és a Hatvani kapun) keresztül lehetett átjutni. Pest 1230-ban II. Endrétől kiváltságlevelet kapott. 1241-ben a tatárok felégették a várost, a pestieket a város nagytemplomában, a mai Belvárosi Plébániatemplomban koncolták fel, ahová imádkozva összezsúfolódtak. A tatárdúlást nehezen kiheverő város népessége lassan gyarapodott, csak a XV. században nyerte vissza bíróválasztási jogát. Középkori fejlődésének csúcspontját Mátyás király uralkodása alatt érte el, 1470-ben szabad királyi város lett. A török uralom alatt (1541-1686) Pest kereskedelmi jelentősége nagy mértékben csökkent, Buda visszafoglalásakor pedig teljes lakossága elpusztult. Az 1690-es években csak néhány száz német telepes lakott a romok között, a XVIII. század elején a németek mellett szerb és görög telepesek érkeztek. 1773-ban választották meg az első pesti polgármestert. A század végére Pest túlterjeszkedik a városfalon, ekkor született meg Teréz-, József-, Ferenc- és Lipótváros.

Béres Gyógyszergyár Zrt.

Béres Gyógyszergyár Zrt.

Amit a Béres Gyógyszergyárról tudni kell: családi tulajdonban lévő magyar vállalkozás, piacvezető az egészségmegőrző készítmények gyártása és forgalmazása terén, 'Az egészséges emberért' jelmondat értelmében készítményei fejlesztésekor mindig természetes alapanyagok felhasználására és a mellékhatások minimalizására törekszik, az Alapító munkájának szellemében tudatos fejlesztési és újítói munkát végez: jelenleg közel 50 készítményt forgalmaz és további engedélyezett termékei várnak piaci bevezetésre, valamint számos készítménye áll engedélyeztetés alatt, világszínvonalú, nemzetközi minőségbiztosítási rendszereknek megfelelő gyártókapacitással rendelkezik, aktív társadalmi szerepet vállal és gyakran támogat hazai egészségvédelmi, kulturális, karitatív és egyházi célokat, az üzleti etikai normákat mindig tiszteletben tartja és ezt munkatársaitól is elvárja, nyereségét hazai fejlesztésekre és munkahelyteremtésre fordítja, kommunikációs tevékenységében nemcsak saját termékei népszerűsítésére, hanem az egészséges életmód oktatására is nagy hangsúlyt fektet, minden területen magasan képzett és tapasztalt kollégák szaktudására és munkájára támaszkodhat.

Olimpia magazin hírek
Pjongcsang 2018 - Összesen 63 millió forint ösztöndíjat kapnak magyar sportolók
Pjongcsang 2018 - Összesen 63 millió... A 2018-as, pjongcsangi téli olimpiára készülő magyar sportolók összesen 63 millió forint ösztöndíjat kapnak - derült ki a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) keddi sajtótájékoztatóján. "Az ösztöndíjakat 14 hónapon keresztül folyósítják különböző összegben, s a nyugodt felkészülést biztosítják a sportolók számára" - mondta Bartha Csaba MOB-főtitkár....
Budai Gyula: 2024-re lesz magyar lovas az olimpián
Budai Gyula: 2024-re lesz magyar lovas az... A 2024-es olimpián biztosan lesz magyar lovas, de talán már a 2020-as, tokiói...
Téli olimpia - St. Moritzban nem lesznek játékok 2026-ban
Téli olimpia - St. Moritzban nem lesznek... A helyi lakosság nagyobb része elutasította, hogy St. Moritz pályázzon a 2026-os...
Coop Hungary Zrt.

Coop Hungary Zrt.

A COOP 1996 óta arany fokozatú főtámogatója a Magyar Olimpiai Csapatnak, kiemelt szponzora a hazai kézilabda- és vízilabda-válogatottnak. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalás keretében az olimpiai eszme, a mozgalom népszerűsítésére, a közösségi tudat erősítésére. A COOP munkatársai Magyarországon elsőként, az athéni olimpiát követően immár második alkalommal indította útjára az olimpiai szurkolói mozgalmat, amelynek keretében az ország 1650 településén, mintegy 3000 COOP-boltban egy hónapon keresztül - június 4. és július 11. között - gyűjtötték a pekingi olimpiára utazó magyar sportolókat buzdító vásárlói és dolgozói aláírásokat és jókívánságokat. Csepeli Lajos, a COOP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke úgy értékelte, hogy a Küldjünk egy közös HAJRÁ-t mozgalomnak óriási sikere volt, a településeken jelentős hazai szurkolói bázist tudott generálni. A COOP felvállalta, hogy a fiatal generáció elé példaképeket állít, hogy bebizonyítsa, az értelmes élet alapja a helyes célkitűzés, a cél elérése érdekében tett erőfeszítések, majd az elért értékek megbecsülése, ezért 120 kiemelt helyszínen 50 korábbi olimpikont állított a figyelem központjába.

E.ON Hungária

E.ON Hungária

Magyar Olimpiai Bizottság Az E.ON Hungária a Magyar Olimpiai Bizottság Gyémántfokozatú Főtámogatója a 2009 -2012-es olimpiai ciklusra. Az E.ON úgy döntött, hogy a következő olimpiai ciklusban is támogatni kívánja a Magyar Olimpiai Csapat felkészülését. - jelentette be Konrad Kreuzer, a vállalatcsoport igazgatóságának elnöke a Budapesten megtartott ünnepélyes sajtótájékoztatón. Nehéz időket élünk, ami nemcsak a gazdaságot és a társadalmat, hanem a sportéletet is érinti. A jelenlegi gazdasági és pénzügyi környezetben még nagyobb szükség van arra, hogy ez a terület is számíthasson biztos pénzügyi támogatásra, hiszen a magyarok, a magyar sportolók kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt évtizedek során, generációk büszkék az elért eredményekre, amelyek egyben erősítik és építik Magyarország jó hírnevét. Felelős vállalatként kitartunk vállalásunk mellett és folytatjuk olimpikonjaink támogatását a jövőbeni sikerek és eredmények reményében. Újdonság, hogy vállalatcsoportunk az együttműködés keretein belül egy új területet is szeretne kiemelten kezelni az E.ON csoport nemzetközi támogatási stratégiával összhangban.

Hunguest Hotels

Hunguest Hotels

A Hunguest aranyfokozatú támogató maradt. Újabb négy évre meghosszabbították a Hunguest Hotels Zrt és a Magyar Olimpiai Bizottság együttműködési szerződését: a megállapodást Hülvely István vezérigazgató és Schmitt Pál írta alá. Ennek alapján az olimpiára készülő válogatott keretek kedvezményes edzőtáborozásaira és az idős olimpiai bajnokok üdülésére nyílik lehetőség az arany fokozatú támogató Hunguest minden igényt kielégítő, magas szinvonalú szállodáiban.

K&H Bank Rt.

K&H Bank Rt.

A bank támogatási stratégiájának és társadalmi szerepvállalásának egyik fontos eleme a sport és ezen belül is az olimpia, illetve a paralimpia támogatása. Az olimpia és a K∓mp;által is képviselt értékek: az eltökéltség, a kiválóság és az elhivatottság. A K∓mp;eltökélt és elhivatott amellett, hogy ügyfeleinek teljes körű, minőségi szolgáltatást nyújtson, és tanácsai révén biztosítsa, hogy ügyfelei pénzügyeiket kiváló módon intézhessék, és megtalálják a számukra legmegfelelőbb megoldásokat. Az olimpiai eszme különösen közel áll a bank filozófiájához. A sportolók a Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben olimpiai jelmondat jegyében a győzelemre törekszenek. Ez a siker azonban sohasem csak egy ember sikere, a háttérben mindig ott áll a család, a barátok, a csapattagok, a támogatók, a szurkolók, akik megteremtik a felkészüléshez szükséges biztonságot. Mi a pénzügyi háttérrel szeretnénk hozzájárulni az olimpiai sikerekhez. Éppen ezért anyagi támogatásunkon túl, a K∓mp;Bank az Olimpiai Család számára teljes körű pénzügyi szolgáltatást nyújt (forint és deviza folyószámla vezetés, megtakarítások kezelése, pénzügyi garancianyújtás).

McDonalds

McDonalds

McDonald's Gyermek Jégkorong Torna Az aktív életmódra a téli hónapokban is számos lehetőség adódik. 2006-ban az egyre népszerűbb jégkorong mellett tettük le a voksunkat. A Magyar Jégkorong Szövetséggel karöltve a 2006-2007-es szezonban országos McDonald's Gyermek Jégkorong Tornát szerveztünk a 8-10 éves korosztály számára. Több millió forinttal, valamint tárgyi nyereményekkel támogatjuk a szövetséget, amely kiemelt feladatának tekinti a jégkorong népszerűsítését és az utánpótlás nevelését. Az együttműködésnek köszönhetően a legkisebb korosztályok ebben az új tornasorozatban mérhetik össze ügyességüket. Az országos családi rendezvénysorozaton szülők és gyerekek egyszerre ismerkedhetnek meg a mind népszerűbb téli sportággal.

Oázis Kertészet

Oázis Kertészet

Az Oázis kertészet immáron 10 éve arany fokozatú támogatója a Magyar Olimpiai Bizottságnak, így aktív segítője a magyar sportéletnek. Vállalatirányítási alapelveink egyike : a magyar olimpikonok támogatása

Hirdetés
QBE Hungary

QBE Hungary

A MOB és aranyfokozatú támogatója, a QBE Atlasz biztosító az elmúlt olimpiai ciklusban nagyösszegű szerződést kötött, amelyben speciális baleseti, egészgégügyi és csomagbiztosítást garantált az összes olimpiai csapattagnak. Ezen felül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Bocog (a pekingi szervezőbizottság) az ötkarikás játékok idejére szintén biztosította valamennyi akkreditált résztvevőt, a legmagasabb szintű egészségügyi ellátást garantálva.

Samsung Hungary

Samsung Hungary

A Samsung Electronics Magyar Zrt. a MOB támogatója 2011-ig A Samsung Electronics Magyar Zrt. 2007-ben újabb négy évvel hosszabbította meg a Magyar Olimpiai Bizottsággal meglévő együttműködését. A vállalat a bejelentéssel több, mint egy évtizedest hagyományt folytat, hiszen a Samsung az atlantai olimpia óta támogatója a magyar olimpiai csapatnak. Így elmondható, hogy a szerződés aláírásával a két cég együttműködése 16 évet ölel át. ASamsung Electronics Magyar ZRt. 1996 óta támogatja elkötelezetten és kiemelten a hazai olimpiai mozgalmat. 1998 óta pedig a Samsung Electronics a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik legnagyobb támogatója.

Syma Sport- és Rendezvényközpont

Syma Sport- és Rendezvényközpont

1999-ben a Budapest Sportcsarnok épülete a tűz martalékává vált. Már ekkor nyilvánvaló volt, hogy szükség van egy olyan csarnok felépítésére, mely az elpusztult létesítmény programjait befogadja. A többszintű beruházás után mára elkészült Közép-Kelet-Európa legkorszerűbb multifunkcionális sport- és rendezvényközpontja. A Budapesti Olimpiai Központ fejlesztési tervének első ütemeként készült el a SYMA Sport- és Rendezvényközpont, mely számos rangos hazai és nemzetközi sportesemény és rendezvény európai színvonalú megrendezésére nyújt a fővárosnak és Magyarországnak lehetőséget. A második ütemben a tervek szerint a Körcsarnok helyén kongresszusi központ kerül hamarosan kialakításra. A maga nemében egyedülálló többfunkciós létesítmény, szerkezetének és adottságainak köszönhetően, szinte bármilyen sport- és kulturális rendezvény, kiállítás, koncert, valamint konferencia megvalósításához biztosít teret, így nagymértékben hozzájárul a kerület és főváros fejlődéséhez, kulturális életének felpezsdüléséhez. A bruttó 30 ezer m2 alapterületű Sport- és Rendezvényközpont kialakításának első lépcsője a 2000. augusztusában a SYMA Rendezvénycsarnok építése volt.

T-Mobile

T-Mobile

A T-Mobile a Magyar Olimpiai Csapat gyémánt fokozatú főtámogatójaként Kínába utazó ügyfelei számára különleges roamingkedvezményt kínál az olimpia idején. A T-Mobile-osok akár a teljes olimpia alatt 30%-kal olcsóbban indíthatnak hívásokat a China Mobile hálózatából. Az alacsonyabb percdíjakat biztosító új kedvezmény 2008. augusztus 1. és 31-e közötti regisztrációval, 300 Ft-os díj ellenében vehető igénybe, és az aktiválástól számítva 30 napig él. Azaz augusztus végi aktiválás esetén majdnem egész szeptemberben kedvezőbben kezdeményezhetők hívások.

Volkswagen Magyarország

Volkswagen Magyarország

Március 24-én indul útjára Olümpiából a játékok történetének eddigi leghosszabb útvonalán az olimpiai láng. A Volkswagen, illetve görög importőre, a Kosmocar összesen 30 autóból álló flottával támogatja a fáklya 137 ezer kilométeres útját. A Görög Olimpiai Bizottság hivatalos partnereként a Volkswagen 18 járműből álló flottát bocsát rendelkezésre, amelyek az első szakaszon, hat napon át kísérik az olimpiai lángot. Az olimpiai fáklya útja egyfajta hidat alkot az antik és a modern kori olimpiai játékok között. A Volkswagen büszkén vállalja és megtiszteltetésnek veszi, hogy támogathatja a béke és a népek kapcsolata e fontos szimbólumának útját. Minos Kyriakou, a Görög Olimpiai Bizottság (HOC) elnöke és a Volkswagen március 13-án, hivatalos sajtókonferencia keretében mutatták be a járműflottát. A Volkswagen és a HOC ennek keretében jelentette be a görög népnek szóló és az Olimpiára szánt, összesen 2008 élő fából álló adományt. Az elmúlt nyár súlyos erdőtüzei jelentős károkat okoztak az antik sportlétesítmények környékén, s eddig Olümpiában már mintegy 2000 facsemetét ültettek el.

Tuti menü